ETF fonder & inspiration

ETF fonder - Ibland kan det vara svårt att få exponering mot en geografisk plats eller en nischad bransch. Ännu svårare är det att lyckas investera i rätt bolag, även kallat "stock picking". En ETF erbjuder dig möjligheten att exponera dig mot t.ex. en het bransch, nisch eller geografisk plats. Vi listar ETF fonder här nedanför som kan vara intressanta för dig som investerare. Du slipper t.ex. att lägga alla dina ägg i en korg om du vill satsa på nischen Internet of Things, istället kan du investera i ETF fonder som är riktad mot bolag inom just den sektorn.
Det innebär att du sänker bolagsrisken avsevärt samtidigt som du ändå får exponeringen som du är ute efter. Länkarna här nedanför är samarbetslänkar till respektive ETF hos Avanza och är listade utan inbördes ordning.

Tipsa oss gärna om vilka ETF fonder som bör finnas listade på siten:

Genom att hjälpa oss så kan vi tillsammans utveckla ETFguiden till en samlingsplats för alla som söker inspiration när det gäller börshandlade fonder. Tveka inte att skicka in dina favoritfonder i formuläret här till bredvid!

HÖGUTDELANDE

Är du utdelningsinvesterare? Eller söker du värdepapper som kan höja din direktavkastning i portföljen? Då kan denna ETF-lista vara intressant att kika på. ETF fonder som erbjuder hög utdelning, ofta varje månad:

IT & TEKNIK

IT & Teknik är bland de hetaste branscherna du kan hitta just nu. Men vart ska man som investerare fokusera? Är det stockpicking som gäller? Eller är det AI (artificial intelligence) och IoT (Internet of Things) som är framtiden? Här nedanför listar vi ett par ETF fonder som är nischade på mycket spännande marknader:

TILLGÅNGAR

Är du intresserad av att investera i ädelmetaller som guld, silver eller uran? Eller vill du kanske investera i infrastruktur? Att investera direkt i ett bolag som utvinner ädelmetaller eller liknande förknippas ofta med hög bolagsrisk. Istället tror vi att någon av dessa ETF fonder kan vara intressant:

BIOLOGI & VETENSKAP

Att investera i biologi och vetenskap krävs ofta högt intresse och kunskap för att kunna sätta sig in i bolagens olika affärsområden. Med hjälp av en ETF kan du få exponering mot t.ex. den Japanska sektorn med en större bredd och riskspridning.

ÖVRIGA ETF

Det finns nästan obegränsat med intressanta ETFer på marknaden och det är svårt att visa alla. Här nedanför listar vi ytterligare ett par intressanta ETFer som kan vara intressanta att ta en titt på:

ETF fonder och inspiration.

ETF-guiden listar på denna sida många olika börshandlade fonder. Vi har inte valt att ranka fonderna och ingenting ska ses som finansiell rådgivning eller rekommendation. Däremot tycker vi att listorna ska användas som inspiration. Länkarna är samarbetslänkar som leder till respektive fonds sida hos Avanza. Saknar ni några ETF fonder? Kontakta oss gärna!

Tipsa oss gärna om vilka ETF fonder som bör finnas listade på siten:

Genom att hjälpa oss så kan vi tillsammans utveckla ETFguiden till en samlingsplats för alla som söker inspiration när det gäller börshandlade fonder. Tveka inte att skicka in dina favoritfonder i formuläret här till bredvid!

ETF fonder

ETF fonder

ETF skolan

Har du inte investerat i någon ETF tidigare? Ta gärna en titt i vår ETF-skola där vi svarar på flera av de vanligaste frågorna! ETFguiden ingår i ett nätverk av finansiella siter - kanske kan vår samarbetssida www.investmentbolag.net vara intressant för dig?